Kumpi suihkurusketus vai ruiskurusketus?

Suihkurusketuksella ja ruiskurusketuksella tarkoitetaan täysin samanlaista toimepidettä. Ruiskurusketus-/suihkurusketusaineen levittämiseen käytetään siihen erikseen valmistettua laitetta ja aineita. Rusketuslaitteita on saatavilla kauttamme sekä vaativaan ammattilaiskäyttöön että kevyempään kotikäyttöön (ks. VERKKOKAUPPA)

Mikä on ruiskurusketus?

Ruiskurusketus (engl. airbrush tanning) tarkoittaa itseruskettavalla aineella aikaansaatavaa rusketusta, jossa aineen levittämiseen käytetään ruiskua. Ammattilaiskäytössä ruiskurusketusaineen levittämiseen käytetään ruiskurusketuslaitetta. Rusketuslaitteella levitettäessä itseruskettava aine saadaan ruiskutettua hienojakoisena sumuna, jolloin on mahdollista päästä itseruskettavia voiteita tasaisempaan lopputulokseen.

Kuinka ruiskurusketusaine toimii?

Rusketusaine sisältää aktiivisena ainesosana DHA:ta eli dihydroksiasetonia sekä
erytroloosia, jotka reagoivat ihon aminohappojen kanssa, värjäämällä näin ihon
pintakerroksen solut. DHA on luonnossa esiintyvä ainesosa, jota saadaan
kasveista, kuten sokerijuurikkaista ja sokeriruo’osta. DHA:ta on käytetty turvallisesti kosmeettisten tuotteiden ainesosana jo yli 30 vuoden ajan.
Ruiskurusketus Finlandin tuotteiden avulla saadaan aikaan luonnollisen värinen ja tasainen rusketus, eikä sinun tarvitse esimerkiksi pelätä oranssin sävyistä tai laikukasta rusketusta. Laadukkaat rusketusaineemme takaavat tämän.

Onko ruiskurusketus turvallista?

Ruiskurusketus on täysin turvallista. Rusketusaineen vaikuttavana aineena toimii kasveista jalostettava sokeri DHA eli dihydroksiasetoni ja erytroloosi. Ensimmäiset itseruskettavat voiteet tulivat markkinoille vuonna 1960. Siitä lähtien DHA:ta on käytetty auringottomien rusketusaineiden yleisimpänä ainesosana.
DHA jalostetaan useimmiten sokerijuurikkaasta tai sokeriruo’osta. Amerikan Akatemian Dermatologian instituutin mukaan kaikkein tehokkaimmat itseruskettavat voiteet ovat sellaisia, joiden vaikuttava aine on DHA. DHA on väritön sokeri, joka reagoi joutuessaan kosketuksiin niiden ihon solujen kanssa, jotka sijaitsevat ihon pintakerroksessa. Kun sokeri joutuu kosketuksiin solujen kanssa, tapahtuu ruskettumisreaktio.

Erytroloosi on DHA:n kaltainen luonnonsokeri, jota esiintyy ruiskurusketustuotteissa yhdessä DHA:n kanssa. Erytroloosin teho yksinään ei riitä kovin näkyvän rusketuksen luomiseen. Erytroloosin ruskettava vaikutus on kevyt ja syntyy ihossa hitaasti, noin parin päivän kuluessa. Erytroloosi on kalliimpaa kuin DHA ja sitä on yleensä tuotteissa vain hieman DHA:n lisänä. Erytroloosi syventää DHA:n antamaa rusketusta. Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkintähallitus FDA on jo yli 30 vuoden ajan seurannut DHA:n turvallisuutta ja vaikutuksia. Aine on hyväksytty kaikkien iholla käytettävien voiteiden valmistuksessa väriaineena.

Kuinka kauan ruiskurusketus kestää iholla?

Ruiskurusketus kestää iholla 5-10 päivää, riippuen miten iho joutuu kulutukseen. Esimerkiksi pitkät ja useat suihkukerrat kuluttavat rusketusta nopeammin pois. Ruiskurusketus kuluu pois samalla tapaa kuin aurinkorusketuskin, koska ihon pintakerros uusiutuu asteittain.

Kuinka usein ruiskurusketus tulee uusia?

Kuinka usein rusketus kannattaa uusia riippuu käyttäjästä. Jos haluat pysyä koko aika ruskeana, kannattaa rusketus uusia noin kolme kertaa kuukauden aikana.

Kuinka saan rusketuksestani vieläkin tummemman?

Kun olet saavuttanut syvän rusketuksen ensimmäisellä rusketuskerralla, voit tehdä rusketuksen uudestaan kahden päivän kuluttua. Näin saavutat vielä pitkäkestoisemman ja tummemman rusketuksen. Ruskettaminen kahdesti ei kuitenkaan ole välttämätöntä, sillä rusketuksesta tulee kaunis ja tasainen jo yhden rusketuskerran jälkeen.

Kuinka nopeasti ruiskurusketus näkyy ja kehittyy iholla?

Suurin osa ruiskurusketusaineistamme (No10, No12, No14, No18) sisältää ns. ohjausvärin, jonka avulla ruskettaja näkee mihin kohtaan ainetta on ruiskuttanut. Ohjausvärin ansiosta rusketettava näyttää myös heti ruskealta, eikä vaikuttamisaikaa tarvitse odotella. Rusketusaine alkaa reagoida ihon aminohappojen kanssa välittömästi, kun se pääsee kosketuksiin ihon kanssa.

Rusketuksen tekemisen jälkeen kannattaa välttää suihkua, uimista ja hikoilua 5 tunnin ajan. Ohjausväri lähtee iholta pois ensimmäisen suihkussa käynnin yhteydessä.

Ruiskurusketusaineita on saatavilla myös pienellä määrällä ohjausväriä (No8 Gold, No10 Gold). Rusketus alkaa kehittymään välittömästi, kun rusketusaine reagoi ihon aminohappojen kanssa. Muutaman tunnin päästä rusketuskäsittelystä rusketuksesi alkaa näkymään, mutta se kehittyy ja syvenee seuraavien tuntien aikana. Rusketuksen tekemisen jälkeen kannattaa välttää suihkua, uimista ja hikoilua 5 tunnin ajan. Varsinainen rusketus on täysin kehittynyt 10 tunnin päästä rusketuksen tekemisestä. Ihon säännöllinen kosteuttaminen (ei öljypohjaisella rasvalla) auttaa pidentämään rusketuksen kestoa.

Kuinka kauan rusketuksen tekemiseen kuluu aikaa?

Kokovartalorusketuksen tekemiseen kuluu aikaa rusketuslaitteesta riippuen noin 4-10 minuuttia. Rusketusaine kuivuu iholla viidessä minuutissa. Ruiskurusketuksen voi ottaa koko keholle tai vain tietylle kehon osille esimerkiksi vain kasvoille, käsille ja dekolteelle.

Kuinka paljon ruiskurusketusainetta kuluu yhden kokovartalorusketuksen tekemiseen?

Yhdestä litran puollosta pystyy tekemään 10-15 kokovartalorusketusta. Laadukkailla rusketuslaitteillamme pystytään säätämään paineen ja siten värin määrää, joten ei ole pelkoa liiallisen väriaineen käytöstä.

Kuinka kauan rusketusainepullot kestävät avattuna?

Pullot suositellaan käytettäväksi 6kk kuluessa niiden avaamisesta ja vuoden sisällä niiden ostamisesta.

Säilytä pulloja pimeässä ja viileässä.

Miksi ruiskurusketusaine on alkanut vihertää ja onko siitä haittaa?

Vihreys rusketusaineessa viittaa siihen, että aineen ohjausväri on päässyt hapen kanssa tekemisiin,
jolloin se ns. katoaa, ja jäljelle jäävät ainesosat näyttävät vihreältä. Ohjausväri muodostuu kolmesta eri väristä (punainen, keltainen ja sininen). Kun punainen hapettuu, niin ruskea ohjausväri katoaa ja jäljelle jää vihertävä väri (keltainen ja sininen yhdessä). Hapettuminen tapahtuu ajan kanssa ja n. vuoden vanhoissa avaamattomissa pulloissa se voi olla jo nähtävillä. Vihreys rusketusaineessa ei ole vaarallista ja aine ruskettaa edelleen. Vihertävä ohjausväri (joka lähtee ensimmäisellä pesulla) on käyttäjälle (ja etenkin asiakkaalle) ehkä epämiellyttävä kokemus. Tästä syystä pullot suositellaan käytettäväksi 6kk aikana niiden avaamisesta ja 12kk aikana niiden ostamisesta.

Muista sekoittaa rusketusainepulloa aina hyvin ennen käyttöä.

Kuinka ruiskurusketus tehdään?

Ruiskurusketus tehdään käyttäen ruiskurusketuslaitetta rusketusaineen levittämiseen. Näillä ruiskurusketusaine levitetään hienojakoisena sumutteena käyttäen niin sanottua HVLP (high volume low pressure) menetelmää. Tällä menetelmällä saavutetaan äärimmäisen tasainen ja ohut värikerros ilman epämiellyttävää työstöjälkeä. Laadukkailla ruiskurusketulaitteillamme pystytään säätämään paineen ja siten värin määrää, joten ei ole pelkoa liiallisen väriaineen ja laikkujen syntymisestä.

Vaatiiko ruiskurusketuksen ottaminen valmistelua/jälkihoitoa iholle?

Iho kannattaa kuoria huolella ja kosteuttaa noin vuorokausi ennen rusketuksen tekoa.
Jos ihosi on paikoin erittäin kuiva, kannattaa sitä kosteuttaa kevyesti ongelmakohdilta juuri ennen rusketuksen tekemistä. Rusketuksen tekemisen jälkeen kannattaa välttää suihkua, uimista ja hikoilua viiden tunnin ajan. Ihon säännöllinen kosteuttaminen (ei öljypohjainen rasva) auttaa pidentämään rusketuksen kestoa. Katso lisää kohdasta.

Suojaako ruiskurusketus auringolta ja palamiselta?

Ruiskurusketusaine ei sisällä auringolta suojaavia ainesosia, joten auringosta johtuvan ihon palamisen ehkäisemiseksi normaali aurinkovoiteiden käyttö suojakertoimilla on suositeltavaa.

Tuoksuuko ruiskurusketusaine epämiellyttävälle?

Myymissämme ruiskurusketusaineissa on hienostunut tuoksu, jotta käyttäjät kokevat sen miellyttäväksi iholla. Ne eivät tuoksu epämiellyttävälle tavallisten ”itseruskettavien” voiteiden tavoin.

Voiko ruiskurusketusaineelle olla allerginen?

Pieni määrä ihmisistä on allergisia DHA:lle ja he voivat saada ihottumaa kaikista DHA:ta sisältävistä iholle levitettävistä aineista. Jos epäilet olevasi allerginen DHA:lle Ruiskurusketus Finland suosittelee, että testaat ruiskurusketusainetta ihollesi pienelle alueelle antaen sen vaikuttaa useita tunteja ennen kuin teet kokovartalo käsittelyn rusketusaineella.

Kenelle ruiskurusketusta ei suositella?

Ruiskurusketusta ei suositella raskaana oleville, ihosairauksista kärsiville (psoriasis, ekseema, paha akne), astmaatikoille, diabeetikoille eikä henkilöille, jotka ovat allergisia ruiskurusketusaineen vaikuttaville ainesosille eli DHA:lle (dihydroxyacetone) tai erytroloosille.

Tarttuuko ruiskurusketusaine vaatteisiin tai muihin pintoihin?

Ruiskurusketusaineemme ovat vesiliukoista. Tehtyäsi rusketuskäsittelyn kannattaa kuitenkin pukeutua väljiin ja tummiin vaatteisiin. Rusketusaineen ohjausväri saattaa tarttua vaatteisiin, mutta sen pitäisi lähteä pois pesussa. Suosittelemme käyttämään puuvillaisia vaatteita, sillä ruiskurusketusaineen ohjausväri saattaa jättää pysyviä tahroja villaan, silkkiin tai synteettisistä kankaista valmistettuihin vaatteisiin (esim. polyesteri, nylon).

Ruiskurusketuksen tekeminen ei vaadi kuin pienen ilmastoidun tilan. Kotona ruiskurusketuksen tekeminen onnistuu kylpyhuoneessa, koska aine on vesiliukoista eikä tartu pesua kestäviin pintoihin. Kylpyhuoneen lattiat ja seinät voi helposti suihkuttaa tai pyyhkiä puhtaiksi vedellä. Voit myös käyttää kotona tehtävissä rusketuksissa ruiskurusketustelttaa tai ruiskurusketusverhoa suojataksesi ympärilllä olevia tiloja (ks. VERKKOKAUPPA).

Lisätietoa myynti@suihkurusketus.fi